I L K B Y T E

Yedekleme ve Snapshot Servislerimizde Değişiklik

Yedekleme ve Snapshot Servislerimizde Değişiklik

Yedekleme ve Snapshot Servislerimizde Değişiklik

Bundan tam bir yıl önce blog sayfamızdan duyurusunu yaparak paket özelliklerimizi arttırıp üzerine fiyatlarımızı da düşürdüğümüzü sizlere müjde başlığı ile duyurmuştuk. O yazının ardından bugün tam bir yıl geçmiş oldu ve yeni müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Snapshot Artık Ücretsiz

Snapshot servisimizi belirli bir disk kullanımına kadar ücretsiz sunmaya karar verdik. Yedekleme sisteminin değiştirilmesi ile yapısal bazı sorunlar yaşadığımız ve geçici süreyle kapattığımız snapshot hizmetimizi Kasım ayı sonuna kadar tekrar aktif ederek 3 snapshot limiti ile ücretsiz sunacağız. Bu konuda tek kısıtlamamız, alınacak snapshot’ların tamamı için toplam disk alanınızın +%10’nunu geçmemenizdir. Bunun için de uzun süreli değil, kısa aralıklara snapshot almanız yada sadece ihtiyaç anında snapshot oluşturup, ihtiyaç karşılandığında silmeniz yeterli olacaktır.

Ücretlendirmesi her snapshot için 1 USD sabit ve sunucu aylık depozit bedelinin +%10’u kadar olan snapshot artık ücretsiz sunulan bir hizmettir. Yazılımsal düzenlemelerin devam ettiği snapshot hizmet kullanıma Kasım sonuna kadar açılacak olup, duyurusu sosyal medya hesaplarımızdan ve kontrol panelimizden yapılacaktır.

Tüm Sunucular Varsayılan Olarak Yedeklenecek

Bir diğer değişiklik de yedekleme servisimzide yapılacaktır. Artık varsayılan olarak tüm müşterilerimize ait, tüm sunucular için periyodik olarak yedekleri yük durumuna göre çalışan algoritmalar ile 1-3 gün aralığında ardışık olarak bir kopya şeklinde almaya başlıyoruz.

Artık otomasyon sistemi tarafından alınacak sistem imajları, yedek alınan tarih, yedeğin boyutu ile birlikte kontrol panelinizdeki, “Yedekleme” bölümünden görüntülenecek, sadece alınan sistem imajına (yedeğe) ihtiyacınız varsa restore (geri yükleme) işlemi için tek seferlik ücret ödenecektir.

Ücreti 1 USD sabit ve aylık depozit bedelinin +%20’si kadar olan yedekleme servisimizde artık sistem imajlarının ne zaman alınacağına siz karar veremiyorsunuz. Yedekler otomasyon dahilinde operasyon yüküne göre 1 veya 3 günlük aralıklarda tek bir kopya şeklinde alınarak bu işlem tamamen ücretsiz devam ederken sadece sistem imajına ihtiyaç duyduğunuzda tek seferlik sunucu aylık depozit miktarı kadar ücret alınacaktır. Bizlere büyük bir operasyonel maliyeti olacak bu işlemlerle ilgili özellikle yedekleme servisimizde değişiklik yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Yedekleme Servisinde Neden Kontrolü Sizden Aldık?

İlkbyte tamamen kullanıcılarımızın geri bildirimleri ile geliştirilen bir sistem olması sebebi ile yapılan bazı geliştirmeler kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte operasyonel sorunların oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Yedekleme servisimizdeki zamanlanmış görevler tamamen müşterilerimizin geri bildirimleri dikkate alınarak oluşturulmuş, hizmeti kullanan kullanıcılarımızın büyük bir kısmı yedeklerini benzer zaman aralığında almaları sebebi ile arka planda inanılmaz bir işlem yüküne maruz kalan yedekleme üniteleri ihtiyacın onlarca kat fazlası kapasitelere sahip olsa da işlemleri sağlıklı bir şekilde bitirmekte sıkıntılar yaşamaya başlamıştır.

Kullanıcı sayımızın artması ile yedekleme işlemleri için sunucu disk boyutları göz önüne alınarak yeniden programlanarak işlemlerin daha uzun saat aralıklarına yayılarak yapılması ve bunun tüm müşterilerimizin tüm sunucuları için varsayılan olarak yapılmasına karar kılınmıştır. Bu sayede olası felaket durumlarına karşıda verilerin güvenliğini, bütünlüğünü herkes için sağlamış olduk.

3511 okunma - 13.11.2020 11:37

Yorumlar

Kullanıcı
more
17.12.2021 09:22

">

Yorum Yapın